Farkas Teodóra

Egyetemi hallgató

Farkas Teodóra vagyok, 24 éves, Pápán születtem. Édesapám cigány származású, édesanyám nem. Amióta az eszemet tudom, családunk piacozással, kereskedéssel foglalkozik, amiből én és a bátyám hamar kivettük a részünket, gyerekkorunk óta dolgozunk a család fenntartása érdekében. Én mindig szerettem tanulni, talán azért is, mert otthon mindig azt mondták, hogy nem nekik, nem is a tanároknak, hanem magamnak tanulok azért, hogy legyen belőlem valaki. Általános és középiskolában is végig a legjobbak közé tartoztam, közgazdasági szakközépbe jártam, maga a gazdaság témaköre mindig is érdekelt, így ebbe az irányba indultam el. Pénzügy-számvitel szakon szereztem az alapdiplomámat a zalaegerszegi BGF-en. Büszke vagyok rá, hogy ezt önerőből sikerült elérnem. Én vagyok az első a családban, aki eljutott a diploma megszerzéséig.

Édesapám 8 osztállyal rendelkezik, édesanyámnak szakmunkás bizonyítványa van. Könyvelőként dolgoztam, időközben rájöttem, hogy ez nem az én utam. Szerettem volna még tanulni, idén sikerült felvételt nyernem a Corvinus közgazdasági elemző mesterszakára. A jövőben szeretnék gazdaság-és társadalomkutatással foglalkozni. A közgazdaságtanon belül még érdekel a viselkedési közgazdaságtan, ami lényegében a közgazdaságtant kapcsolja össze a pszichológiával. Szeretnék PHD-zni is, bár azt egyenlőre külföldön képzelem el.

Idén részt vettem BUVERO táborban, aminek köszönhetően a látóköröm kiszélesedett, és fejembe vettem, hogy a kommunikáció és média területén is szeretném bővíteni a tudásomat. Komolyabban el kezdett foglalkoztatni az újságírás, és a fotózás, a BKF szakirányú továbbképzésein gondolkodom.

Nagyon nagy álmom létrehozni egy alapítványt olyan nehéz körülmények között élő gyerekek számára, akik valamilyen okból kifolyólag nem kapnak kellő támogatást ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat, önmagukat. Ezeknek a gyerekeknek kell a támogatás, kell, aki fogja a kezüket, és mutatja az utat. Meg kell nekik tanítani, hogy merjenek álmodni, tudniuk kell, hogy a tanulás az egyetlen kiút, ami kiemelheti őket a nehéz helyzetből. Egy ilyen alapítványt szeretnék, ami ezt a támogatást nyújtja ezeknek a gyerekeknek. Mert segíteni jó!

© 2019. Roma Produkciós Iroda Alapítvány - Minden jog fenntartva!